HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

K Veľkej noci

K Veľkej noci

Termín: od 30.3.2015 do 1.4.2015 v čase otváracích hodín múzea

Hoci sa zima toho roku bráni zo všetkých síl, neúnavný vtáčí spev nikoho nenecháva na pochybách, že čoskoro chtiac-nechtiac prenechá žezlo kvitnúcej jari. Nebude však kvitnúť len príroda! V Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi tesne pre príchodom Veľkej noci z fantázie ľudových umelkýň Ľudmily Bátorovej a Jany Slošiarovej a hlavne malých i veľkých nadšencov rozkvitnú aj pestrofarebné vzory na vaječných škrupinách, aby sa ľudový symbol života vďaka nim premenil na prekrásnu kraslicu.

Priaznivci nového života, krehkej ľudovej krásy, farieb a tvorivej prípravy na veľkonočné sviatky budú od pondelka 30. marca do stredy 1. apríla 2015 v čase od 8. do 17. h vítaní v priestoroch Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi na Košovskej ceste 9.

Samotná tvorivá dielňa zameraná predovšetkým na tvorbu kraslíc voskovou technikou nadviaže na rozprávanie skúsených lektoriek o rôznych spôsoboch zdobenia vajíčok. Nebudú chýbať ani početné ukážky kraslíc vytvorených spomínanými technikami a pochádzajúcich prevažne z dielne lektoriek. V prípade záujmu bude mať každý návštevník možnosť si niektoré z nich zakúpiť a skrášliť nimi svoj jarný príbytok.

Podujatie je určené pre širokú verejnosť, školské kolektívy (vyššie ročníky MŠ, všetky ročníky ZŠ a SŠ) i záujmové združenia.

 

Dĺžka programu pre školské kolektívy: 60 minút
Optimálny počet žiakov v skupine: do 25

Vstupné: 1 € alebo 1 kultúrny poukaz

 

Účasť organizovaných skupín je potrebné nahlásiť najmenej dva dni vopred:
046 / 542 30 54, info@muzeumpd.sk.

 


Plagát


Miesto konania

priestory Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi

Zabezpečuje

Mgr. Ján Vingárik

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi

Fotogaléria

12 fotografií